بيتسي عضو جديد
المهنة : كيف تعرفت علينا : عدد المساهمات : 8 الشهرة : 5 تاريخ التسجيل : 12/12/2011
| موضوع: تورتة جميلة جدا جدا الأربعاء 14 ديسمبر 2011, 9:55 pm | |
| صباح الخير يا احلى منتدى
وحشتونى جدا جدا جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]طبعا انا لوكلوك كتير ندخل فى الموضوع المقادير نصف كيلو دقيق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] من محلات العتبه رائع جدا 6 بيضه نصف كوب ماء ملعقه فانيليا ملعقه خل الطريقه يوضع الدقيق وعليه البيض وعليه الماء والفانليا والخل ويضرب بالمضرب الكهربى 3دقائق على السرعه الهاديه و3على السرعه العاليه وبس كده وعلى صينيه مقاس 28 وادهنيها سمنه وحطى فى القاع ورقه زبد وادهنيها ورشيها دقيق وصبى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] فيها والفرن يكون جاهز على درجه 180 قبلها بربع ساعه ودخليها الفرن ومتفتحيش عليها قبل ربع ساعه بتاخد 35 دقيقه واختبريها بطرف السكينه وسيبيها فى الفرن بعد ما تطفيه لمده 10 دقائق والباب موارب وبعد كده طلعيها واقلبيها على منخل وسبيها تبرد خالص التزويق هاتى الكريمه واعمليها عادى جدا انا التورته دى احتاجت ربع كيلو كريمه بودر وربع كيلو شيكولاته 4ملاعق صغيره جيلاتين وورق شجر المهم النتيجه الكريمه بعد ما اضربت ضفت ليها 2 ملعقه جيلاتين سايح بيديها قوام سميك يسند طبقات التورتهدا للحشو اما السطح كريمه من غير جيلاتين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] دى اول صوره وهى طبقات وبحشيها الكريمه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] دى افتكاسه اصل انا عايزه ازوقها نصف شيكولاته ونصف كريمه واستسهلت بدال ما اقسمها وارجع الزقها تانى جبت ورقه الاعلان اللى بيجى مع الجرايد وغرزته فى النصف طبعا بعد ما خلصت الحشو والتغطيه بالكريمه اللى من غير جيلاتين ودخلتها فى الثلاجه 10 دقائق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى طبقه الشيكولاته اللى على الوجه انا كنت بعملها بطريقه الشيف حسن ومحتاجه عسل وكريمه
150 جرام شكولاته خام نصف كوب لبن ملعقه زبد كبيره 2 ملعقه جيلاتين مزاب بالماء الدافى حطى الشيكولاته والزبد واللبن على بعض وعلى حمام مائى من غير الجيلاتين وبعد ما يدوبو ضيفى الجيلاتين وقلبى بالمضرب السلك انا ما احتجتش اصفيه وكان روعه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى اشكال بعملها من الشيكولاته السيحه من غير اى اضافه هاتى مكعب شيكولاته وحطيه فى اى طبق استلس وعلى حمام مائى وسيحيها وفى قرطاس او كيس بلاستك وقصى الطرف واعملى الاشكال اللى تعجبك وكمان ورق الشجر وكمان شكل الورده دى[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] طبعا يتغسلى ورق الشجر وتنشفيه بالفوطه وادهنيه بالشكولاته السايحه وسيبيه شويه وانزعى الورق بخفه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ايه رايكم فى دى دى عباره عن غطاء علبه قطن الودان طبعا مغسوله وبستخدمها فى التزويق هاتيها وادهنيها من جوه بالشيكولاته وسيبيها تجف وانزعيها بشويش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودا شكلها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى صوره الاشكال كلها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]مجدتش جانبها واكلت اصل انا ملاك كنت بدوق السايح بس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] صبيت الشيكولاته الروعه على الوجه وشيلت الورقه وزوقت بالكريمه زى مانتو شيفين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى فى مرحله التفنيش عملت ورد بالكريمه على الحروف ورصيت الاشكال اللى عملتها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى الصور الاخيره [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وكمان صو[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ره وبصو الطبقات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ودى الصوره الاخيره [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ايه رأيكم مع السلامه يا احلي اعضاء
| |
|